Reset je samenwerking

Reset je samenwerking

(ook verschenen in ‘de ondernemer’, editie vrijdag 22 mei 2020)

De coronacrisis betekent voor mij als ondernemer óók dat in een klap bijna al mijn business weg is. Alle geplande lezingen die ik in de agenda had zijn geannuleerd. En evenementen zoals we voorheen hadden, ik zie ze in de oude vorm op korte termijn niet meer terugkomen. Hoe reageer je daar dan op? Is dit het moment om jezelf en de wijze waarop je bent gewend samen te werken te resetten?

Besef dat dít het moment is. Iedereen voelt zich verbonden door de noodzaak dingen anders te doen; we zijn nu meer dan ooit bereid naar elkaar te luisteren. Maar hoe speel jij in op uitdagingen als fysieke afstand en de digitale stroomversnelling? Pak dit moment om in actie te komen. Doe je dat niet, dan doet je concurrent het wel.

ACCEPTATIE

Het start met het accepteren van de huidige situatie, hoe moeilijk deze ook is. Het werd in maart snel duidelijk dat de coronacrisis ervoor zorgt dat we samen moeten werken aan iets nieuws. We zijn terechtgekomen in een tijdsmoment waar je verbetering aan moet brengen in de wijze waarop we met elkaar communiceren en samenwerken. Diep in je hart weet je wel dat 50 kilometer rijden om een offerte door te nemen echt niet altijd nodig is. En dat elke week beginnen met die ene saaie meeting die precies 10 uur start en 11 uur stopt ook niet heel effectief is. Grijp nu de kans om deze sleur te doorbreken.

NIEUWE KANSEN

Efficiënt en leuk samenwerken vraagt om ruimte en aandacht voor nieuwe ideeën en verantwoordelijkheden. Mens, proces en techniek komen nu onder druk samen. Je moet vaak op afstand samenwerken. Hoe ga jij die ruimte vormgeven met de mensen waarmee je op afstand samenwerkt? Neem jij afscheid van het oude om het nieuwe te zien? Sta jij open voor elkaar door goed naar elkaar te luisteren of reageer je vrijwel altijd direct op wat iemand zegt? Probeer je reactie eens uit te stellen en zie wat er dan gebeurt. Vertrouw erop dat een goed team ook op afstand prima kan samenwerken en besef je dat ook jouw leveranciers en klanten onderdeel zijn van dat team.

Door het ‘zoveel mogelijk thuis werken’ worden binnen teams andere technieken, zoals videobellen, gebruikt en ontstaan er nieuwe verdienmodellen bij ondernemers. Zo is de yoga-juf met haar dienst verhuist naar Instagram en zijn veel lokale restaurants veranderd in een afhaalrestaurant. Online (internet) speelt een cruciale rol bij het ontstaan van al deze mogelijkheden. Is dit nieuw? Welnee! We worden nu alleen gedwongen internet te integreren in de wijze waarop met communiceren en samenwerken.

HOU VOL

Ben jij die yogadocent die op Instagram online is gegaan of ben je werkzaam in het restaurant dat zichzelf heeft veranderd in een afhaalrestaurant? Vraag jezelf dan goed af wat je gaat doen als alles weer “normaal” is. Immers: wat werkt voor jouw klant dient te blijven! Mag je restaurant weer open, schrap dan niet zomaar het afhaalmenu. Geef je als yoga-juf weer fysiek les, zet ook de online lessen voort wanneer daarom wordt gevraagd.

En ben je onderdeel van een team binnen een organisatie, blijf doen wat nu goed werkt en val niet terug in het oude! De diensten die je hebt aangeboden in tijd van crisis en het werk dat je prima op afstand kunt doen maken nu onderdeel uit van jouw nieuwe normaal. Accepteer dat.

Ik zou in chocoladeletters willen schrijven: focus en maak online nu echt onderdeel van jouw business!